Et stofmisbrug rammer hele familen

Misbrug kan være rigtig mange ting. Man forbinder ofte stofmisbrug med hjemløse der har mistet alt, men det er faktisk også udbredt blandt helt “almindelige” mennesker. Der findes mange unge der ikke længere kan have en bytur uden også at skulle bruge stoffer, mange voksne der har et misbrug af stærke smertestillende og meget, meget andet. Det kan i starten virke uskyldigt, men kan nemt tage overhånd. Når ens stofmisbrug tager overhånd, så påvirker det ikke kun en selv og ens dagligdag, men hele ens familie og omgangskreds. Så er det på tide at søge hjælp.

Hvor får jeg hjælp henne?

Der er mange tilbud i hver eneste krog af Danmark, som kan få dig ud af dit stofmisbrug. Du kan derfor blot søge på internettet. Hvis du synes det hele er meget overvældende, så er det helt normalt. Der er svært at erkende at man har brug for hjælp, og endnu sværere at komme igang med det. Du vil dog opdage, at det lynhurtigt vil forbedre din livskvalitet enormt meget, når du ikke længere er afhængig af stofferne. Der findes en masse enormt dygtige professionelle som har hjulpet store mængder af mennesker ud af deres stofmisbrug. Du kan derfor få professionel hjælp her hvor du har behov for det og aldrig se dig tilbage.

Har min familie brug for hjælp?

Det kan være ekstremt hårdt at være pårørende til en med et stofmisbrug. En stofmisbruger har nemlig tendens til at skjule en masse ting, lyve og være en anden version af sig selv, fordi stofferne taler højere end fornuften. Familier skal lære, at stofmisbrug er en sygdom og at det har været sygdommen – og ikke dig – som har været led. Familien kan have behov for at snakke deres oplevelser igennem også, og få professionel hjælp til hvordan de bedst kommer videre, og hvordan de bedst hjælper dig herfra.

Virker behandlingen egentlig?

Der er ikke nogen magisk kur på at stoppe med at tage stoffer. Dog findes der en masse metoder og hjælpemidler som du kan lære, så du ikke længere føler trang til at tage stoffer. Det handler om de hjælpemidler, og din egen viljestyrke. Når du har været igennem behandling vil du også opdage, at livet uden stoffer er enormt meget bedre end livet med. Derfor kan man dog godt have lyst alligevel, og det er helt normalt! Du lærer dog at tackle det, så du kan leve et stoffrit liv.