Spændingshovedpine – den skjulte lidelse

Spændingshovedpine, Nakkesmerter og hovedpine

Nakkesmerter er sammen med lændesmerter den hyppigste årsag til at folk henvender sig hos kiropraktor. Nakkesmerter er ofte forbundet med hovedpine, især spændingshovedpine og kan være stærkt begrænsende for livskvaliteten i dagligdagen.

Hovedpine og nakkesmerter forbigående med milde forløb, men også have karakter af mere langvarige forløb med svær påvirkning af dagligdagen. Uanset sværhedsgraden oplever de fleste lindring hos kiropraktoren, og de fleste allerede efter første behandling hos kiropraktor.

 

Sygefravær pga hovedpine og migræner

Spændingshovedpine og migræne er blandt de hyppigste årsager til fravær fra ens arbejde, og sammen med rygsmerter generelt udgør de stor andel af danskernes årlige sygemeldinger fra arbejdspladsen.

80% af den danske befolkningen angiver at have haft spændingshovedpine inden for det seneste år. Og af disse udgør migræne alene14% af alle sygedage i den danske befolkning.

 

Hovedpine, migræne og rygproblemer er derfor ikke kun et stort problem hos den enkelte men også et stort problem samfundsøkonomisk. Spændingshovedpine og rygsmerter er desværre en af de skjulte lidelser som man ikke kan se med det blotte øje som f.eks. Et brækket ben. Og i samfundet kan der være en stor grad af stigmatisering af folk med hovedpine – især blandt pensioner som ikke selv lider af hovedpine. Patienter med med spændingshovedpine og migræne kan således opleve stor grad af mistro fra både omverdenen men også arbejdspladsen

 

Hovepiner er svært at diagnosticere 

Hovedpiner er ofte sammensatte og kompliceret, med mange samtidige udløsende årsager. Selv i de svære tilfælde er der ofte bedring at hente ved at begrænse de mekaniske smerter fra nakken, f.eks. ved behandling hos kiropraktor.

Hos kiropraktor beskriver mange patienter også hvordan deres mekanisk betingede hovedpiner kan lede til de mere alvorlige tilstande, hvis ikke man tager hånd om dem tidligt i forløbet

Ved undersøgelse hos kiropraktor sikres det altid, at der ikke er grund til at mistænke alvorlige tilstande som årsag til éns hovedpine. I tvivlstilfælde rådføres altid tværfagligt med for eksempel egen læge.

 

Behandling af hovedpiner hos kiropraktor

De nationale kliniske retningslinjer anbefaler brugen af manipulation  (f.eks. hos kiropraktor), samt brugen af akupunktur som tillæg til ikke-medicinsk behandling for migræne og spændingshovedpiner. Akupunktur bruges hyppigt  hos mange kiropraktorer i tillæg til anden behandling af f.eks spændingshovedpine og migræne.

 

Kiropraktor er uddannet sideløbende med lægerne i Odense og er den faggruppe som er bedst klædt på til at hjælpe dig frem til et liv med mindre hovedpiner og gener og smerter i nakken.

 

Book tid hos din Kiropraktor idag og få hjælp til dine problemer, hvad end de skyldes spændingshovedpine, migræne eller nakkesmerter