Cykler med udvendige gear til de sportslige

Der findes mange forskellige cykler, som har forskellige fordele og ulemper afhængig af, hvad man skal bruge cyklerne til. Hvis du er i tvivl hvad du skal vælge næste gang, kan du klart anbefales en cykel med udvendige gear. Netop denne type cykel har nemlig mange fordele, som du kan læse mere om her i artiklen.

Fordele ved en cykel med udvendige gear

Der er mange fordele ved cykler med udvendige gear. En af de store fordele ved denne type cykler, er at de har en lav vægt sammenlignet med cykler med indvendige gear. Derudover er de ofte nemmere og billigere at foretage reparationer på, hvilket bliver meget gavnligt, hvis man gerne vil cykle i et mere ekstremt terræn såsom et af landets mange mountainbike stier rundt om i skove og andre naturområder. For personer der bruger cyklen til at cykle langt, er cyklerne med udvendige gear også blevet meget populære de seneste år. De kan derfor også være god til den lange cykelferie, som strækker sig over flere dage. Fordelen ved cyklen i denne sammenhæng er særligt dens lave vægt, samt at den har en bedre kraftoverførsel. Udvendige gear på cykler findes bl.a. som en standard funktion på mountainbike cykler og racercykler. Der kan imidlertid også findes cykler med udvendige gear blandt citybikes og elcykler, her er det ca. halvdelen der er udstyret med de populære udvendige gear frem for de indvendige gear.

Hvad kan du bruge din cykel med udvendige gear til?

Det har været et hårdt år, hvor det har været svært at vide, hvor man skulle holde ferie henne pga. Corona-pandemien. Det er stadig uvist, om pandemien blusser op igen, og det derfor ikke bliver muligt at tage til udlandet. Hvis du skal gøre noget godt for dig selv, kan du derfor med fordel købe en cykel med udvendige gear og lave ferien om til en cykelferie over en længere strækning. Når du tager på cykelferie enten alene eller sammen med andre, skal du tage stilling til, om du har brug for at sove indenfor på et af landets mange, bed and breakfasts eller om du vil sove i shelter og derfor gøre turen meget billig og oplevelsesrig. Via forskellige apps og hjemmesider kan man finde en samlet liste over shelters i Danmark, som man kan overnatte i enten uden forudgående booking eller med forudgående booking. Læs mere herom inden du begiver dig ud på cykelferie med din nye cykel med udvendige gear.